Koolhydraten tellen voor de patiënt

Wat zijn koolhydraten? Waar zitten ze in? En hoe weet je hoeveel koolhydraten een maaltijd, een drankje of een tussendoortje bevat? In deze e-learning koolhydraten tellen, maken we je graag wegwijs. Welkom!

In deze e-learning vertellen we je meer over de basis van het tellen van koolhydraten. Zo wordt het makkelijker om de insuline die je toedient met de pomp af te stellen op dat wat je binnenkrijgt. En zo houd je jouw bloedglucosewaarden beter onder controle.

Hieronder lees je waar de e-learning over gaat. 

Hoe werkt het?

De e-learning bestaat uit 5 verschillende modules. Ze zijn interactief: we laten animaties, afbeeldingen en teksten zien en stellen je tussendoor vragen. Zo kun je checken of de informatie duidelijk is. Je kunt de modules achter elkaar doorlopen, maar je hoeft niet alles in een keer te doen. Je kunt ook tussendoor stoppen en op een later tijdstip verder gaan. Handig: de hele cursus blijft gewoon online staan. Je kunt de e-learning later dus nog een keer volgen of bijvoorbeeld een gezinslid adviseren dit te doen.

De 5 modules zijn:

  1. Wat zijn koolhydraten?
  2. Waar zitten koolhydraten in?
  3. Wat zijn de verschillende soorten koolhydraten?
  4. Hoe kun je koolhydraten tellen?
  5. Voorbeeld van een berekening van een maaltijd

Heb je na het volgen van de e-learning nog vragen of wil je meer ingaan op jouw eigen situatie? Neem dan contact op met je behandelend team.

Ben je er klaar voor? Laten we beginnen!

E-learning Invloed van voeding op blaas en darmen

Bij patiënten met incontinentie leven vaak vragen over voeding. Helaas zijn in tijdschriften en op internet niet altijd de juiste antwoorden te vinden. Heel veel adviezen berusten op fabeltjes. Krijg jij wel eens vragen over voeding bij urine- of ontlastingsincontinentie? In deze e-learning kun je je vakkennis op een leuke manier testen en bijspijkeren. Met de kennis uit deze korte e-learning kan jij je patiënten een stuk op weg helpen.

Naar de e-learning