Gebruik van Decifera Hydrogel

Bij welke soort wond gebruik je de Decifera Hydrogel en hoe breng je dit product aan? Als zorgprofessional wil je dat de wond goed en snel geneest, zonder te veel ongemakken. De wondzorg producten van Decifera helpen hierbij. Alle producten zijn van de beste kwaliteit, omdat elke wond volledige aandacht verdient.

Bekijk de instructievideo van de Decifera Hydrogel wanneer je het product inzet, wat de voordelen zijn en hoe je het gebruikt.

Vind je deze video interessant? Bekijk dan ook onze gratis e-learning over eerste hulp bij wonden.

Hieronder lees je waar de instructievideo over gaat.


Wat is de Decifera Hydrogel?

De Decifera Hydrogel is vormvaste, transparante gel. Het draagt bij aan een vochtig wondmilieu dankzij de samenstelling van water en bindmiddelen. Hierdoor loopt de gel niet uit de wond wanneer je deze aanbrengt bij je patiënt. Of wanneer de wond vochtiger wordt. Als de hydrogel wordt aangebracht op necrotisch weefsel, wordt een autolytisch debridement gestimuleerd.

Je kunt de transparante hydrogel aanbrengen op de wond van je patiënt. Dit kan zelfs op een te droge wond. Door de bindmiddelen kan de gel kleine hoeveelheden wondexsudaat absorberen. En door de compacte structuur, blijft de gel goed in de wond zitten. Hierdoor heeft de gel een effectieve werking en bevordert het een optimaal genezingsproces.

Bij welke soort wond gebruik je de Decifera Hydrogel en hoe breng je dit product aan? Bekijk de video en je bent weer helemaal op de hoogte.


Instructies voor het gebruik van de Decifera Hydrogel

  1. Breng de hydrogel royaal aan in de wond, tot aan de wondranden.
  2. Dek de wond vervolgens af met een vochtvasthoudend verband zoals Heka Syntec. Dit voorkomt dat de gel in het verband trekt.
  3. Breng daarna een verband aan om de wond af te dekken. Dit kan bijvoorbeeld met Heka Sorb.
  4. Tenslotte fixeer je het verband. Bijvoorbeeld met de Heka Plast Silicone Tape. Deze is geschikt voor de gevoelige huid.
  5. Als het absorberende verband vol zit is, dan vindt een nieuwe wondbehandeling plaats. Controleer dan ook meteen of de inzet van de hydrogel nog noodzakelijk is.

Wil je meer weten over Decifera? Klik dan hier. Meer informatie over de Decifera Hydrogel vind je op de webshop!