Gebruik van de Betica pennaalden

*Update 01-2023: Betica Quinta pennaalden hebben een vijfvoudig geslepen naaldpunt*

Met zo min mogelijk pijn injecteren bij je patiënt is de fijnste manier van injecteren. Daarbij is het wel belangrijk dat de insuline zo soepel mogelijk doorstroomt tijdens het inbrengen van de injectie. Dit draagt bij aan meer comfort en een korte duur van injecteren.

Bij Betica hebben ze extra dunne naalden ontwikkeld voor het beste resultaat. De binnenste diameter staat hierbij in verhouding tot de dikte van de pennaald. Ze schenken veel aandacht aan de beperking van de huidschade.

Ontdek wat we kunnen doen om jouw cliënt de beste ervaring met Betica te garanderen. Bekijk in de video alle handige tips voor het injecteren van insuline en het gebruik van de Betica pennaalden.

Hieronder lees je waar de instructievideo over gaat.


Werkwijze Betica pennaalden

  • De pennaalden worden vanuit drie verschillende hoeken geslepen. Een scherpe naald zorgt namelijk voor de beste en meest comfortabele manier van injecteren in de huid.
  • De pennaalden worden voorzien van een speciale dubbele siliconen laag. Dit zorgt voor de soepelheid van injecteren.
  • Polijsten van de pennaalden zorgt voor een extra gladde canule.

De naalden zijn steriel en mogen maar eenmalig gebruikt worden. Gebruik voor iedere injectie dus een nieuwe naald. Voor een juiste injectietechniek adviseren wij contact op te nemen met je diabetesverpleegkundige of arts.


Voordelen Betica pennaalden

  • Soepel inbrengen van de naald: door het slijpen van de naald vanuit drie verschillende hoeken.
  • Kortere injectieduur: soepele doorstroming van de insuline door de dunne naaldwand.
  • Groot injectiecomfort: door een dubbele siliconen laag en extra gladde naald.

Meer weten

Wil je meer weten over Betica? Kijk dan op www.betica.nl. Meer informatie over de Betica pennaalden vind je op de webshop