Case study: wondgeur verminderen bij wond door borstkanker

Stinkende wonden kunnen enorme gevolgen hebben. Denk hierbij aan gevoel van schaamte. Met als gevolg het terugtrekken uit sociale situaties. Dit kan leiden tot eenzaamheid. Patiënten kunnen zich vies voelen. In dit onderzoek wordt gekeken naar geurvermindering.

Er wordt een casus bestudeerd van een 50-jarige vrouw. Zij heeft een wond op haar borst, veroorzaakt door borstkanker. De stinkende wond zorgde voor onprettige situaties thuis. De geur was erg sterk. Daarom is de P1 Duo Active op de wond aangebracht. Dit product zorgde voor hele positieve resultaten! De geur verdween snel. Wil je meer weten? Lees dan het onderzoek.

Hieronder lees je waar de studie over gaat.

Wat lees je in de studie van Curea?

  • Methode van de case study van Curea
  • Casus: een 50-jarige vrouw met borstkanker
  • Resultaten: gelijk effect op de stinkende wond
  • Conclusie: kwaliteit van leven verbetert

Methode van de de case study van Curea

De behandeling bestaat uit:

  • De wond wordt gereinigd met een wondirrigatie-oplossing.
  • Indien nodig wordt chirurgisch debridement toegepast.
  • Het wondverband wordt aangebracht met Curea P1 Duo Active. Waarbij de geactiveerde koolstofzijde naar de wond wordt gekeerd.
  • Het verband wordt gefixeerd met behulp van kleefstroken.
  • Er wordt documentatie gemaakt van de wondgeur. Waarbij wordt aangegeven of deze aanwezig en waarneembaar is.
  • De kwaliteit van leven wordt beoordeeld. Ook wordt vastgesteld of deze verbeterd of verslechterd is.
wondgeur verminderen borstkanker

Blog: Zo behandel je een geïnfecteerd wondbed

Een complexe wond behandelen en wondbedinfecties voorkomen: hoe pak je dat aan? Bepaalde factoren oefenen een relatief grote invloed uit op het genezingsproces van een complexe wond en kunnen een verstoring van het wondgenezingsproces veroorzaken. Hoe anticipeer je als zorgprofessional naar behoren op factoren die het genezingsproces van een complexe wond negatief beïnvloeden? En hoe behandel je een geïnfecteerd wondbed op de juiste manier?

Casus: een 50-jarige vrouw met borstkanker

De casus in het onderzoek gaat over een 50-jarige vrouw. Zij heeft een wond op haar borst. Deze is ontstaan door borstkanker. Haar man kan de geur niet goed verdragen. Hij wil haar namelijk niet meer knuffelen. En ook samen dineren kan niet meer door de stinkende wond.

De wond produceerde veel exsudaat. De behandeling werd gedaan met absorberend verband. De stinkende geur werd bestreden met huishoudfolie. Helaas verminderde hierdoor de geur niet.

Daarom is gewisseld naar de Curea P1 Duo Active. Met als doel de geur te verminderen met de geactiveerde koolstof. De grote hoeveelheid exsudaat kan opgenomen worden door de SuperCore. De wond werd gereinigd met behulp van een natriumhypochloriet.

Resultaten: gelijk effect op de stinkende wond

Ten eerste bleek tijdens de eerste verbandwissel al een effect. De geur was niet in de gehele kamer te ruiken! Het stel was hierdoor al opgelucht. Ze konden weer knuffelen. En samen genieten van hun diner. De wond, veroorzaakt door borstkanker, zat hen niet meer in de weg. De kwaliteit van het leven was dus aanzienlijk verbeterd.

Ten tweede was na 14 dagen de wondgeur helemaal weg. De hoeveelheid exsudaat was flink verminderd. Na 4 weken was het wondbed goed doorbloed. En was het vrij van ‘slough’.

Conclusie: kwaliteit van leven verbetert

Heb je een patiënt met een stinkende wond? De Curea P1 Duo Active heeft zich bewezen als effectief! Al bij de eerste verbandwissel verminderde de geur. Door de behandeling verdwijnt de stinkende geur. Daarnaast zijn er minder verbandwisselingen nodig. Wat zorgt voor lagere kosten van de zorg.

Ben je benieuwd geworden naar de Curea P1 Duo Active? Dat snappen we.

De Curea P1 Duo Active:

  • Zorgt voor snelle wondgenezing
  • Absorbeert schadelijke bacteriën
  • Absorbeert bloed
  • Neutraliseert geur
  • Geeft snel resultaat
Bron: Case study. Reduction of wound odour using Curea P1 Duo Active in postoperative wound healing disorder.