E-learning vergoedingen in de wondzorg in 2024

Complexe wondzorg: er is een hoop veranderd aan de organisatie en vergoedingen ervan. Dat brengt een hoop vragen met zich mee. Zoals: welke regels gelden nu voor welke zorgverzekeraar? Hoe zal de wondreceptenstroom eruit gaan zien?

Na het doorlopen van de e-learning ben je op de hoogte van de vergoedingen. En weet je hoe je met deze veranderingen om kan gaan.

Heb je een vraag over de e-learnings? Bekijk dan de veelgestelde vragen.

Vergoedingen wondzorg apotheek

Wat vind je in deze e-learning?

  • Vergoede vs. niet-vergoede wondzorg
  • Voorwaarden voor vergoeding
  • Beleid zorgverzekeraars in 2024
  • Wondzorg in jouw apotheek

Weten hoe de organisatie van complexe wondzorg er in 2024 zal uitzien? En hoe Van Heek Medical je een helpende hand kan bieden? Je leest het allemaal in deze educatieve e-learning!

1. Vergoede vs. niet-vergoede wondzorg

Niet-vergoede wondzorg: acute wonden

Acute wonden vallen meestal onder de categorie niet-vergoede wondzorg. De verwachting is dat deze wonden binnen 14-21 dagen kunnen genezen. De producten die voor zo’n acute wond worden aangeschaft, komen niet in aanmerking voor vergoeding.

Vergoede wondzorg: complexe wonden

Complexe wonden vallen onder de categorie vergoede wondzorg. De verwachting is dat deze wonden niet binnen 14-21 dagen kunnen genezen.

2. Voorwaarden voor vergoeding

Zorgverzekeraars Nederland stelt een aantal voorwaarden aan de vergoeding van wondproducten. Om deze producten voor vergoeding in aanmerking te laten komen, moet je kunnen vaststellen dat het gaat om een complexe wond.

Er wordt uitgegaan van een complexe wond als:

  • De wondzorg wordt begeleid door een arts en/of verpleegkundig specialist.
  • Het noodzakelijk is om meer dan 14-21 dagen wondzorg toe te passen.
  • Er is sprake is van één of meerdere factoren die het fysiologische genezingsproces van een wond verstoren.

Vergoedingen wond in de apotheek

3. Beleid zorgverzekeraars in 2024

Binnen het zorgverzekeringslandschap gelden er verschillende afspraken per zorgverzekeraar over de route van een recept voor verbandmaterialen. In de e-learning lichten we graag aan je toe hoe deze opties er per zorgverzekeraar uitzien.

4. Wondzorg in jouw apotheek

Doeltreffende wondzorg in de regio: samen krijgen we het voor elkaar
Wondzorg is mensenwerk. Daar komt heel wat kennis en expertise bij kijken. Kennis en expertise die jij bezit. Wondzorg is bovendien teamwerk: zo spelen diverse andere zorgverleners een cruciale rol in het wondgenezingsproces. Dat snappen we als geen ander. Daarom bieden we meer dan alleen wondzorgproducten. Veel meer!

Wij brengen de betrokken zorgverleners op verschillende manieren samen, zodat we die teamspirit kunnen versterken. Want als we onze krachten bundelen en onze kennis delen, dezelfde protocollen en wondzorghulpmiddelen hanteren, bereiken we het doel waar we allemaal naar streven: consistente, efficiënte wondzorg. Want hoe beter de regionale samenwerking, hoe beter de behandeling kan worden afgestemd. En dat komt de patiënt ten goede.

Wat kunnen wij voor jou betekenen?

Onze tools helpen alle betrokken zorgverleners om samen de allerbeste wondzorg te kunnen leveren. Zo kun je bij ons terecht voor een wondprotocol, trainingen en geaccrediteerde e-learnings, thema bijeenkomsten en nog veel meer!

  1. Pak het wondprotocol erbij
  2. Neem deel aan trainingen en geaccrediteerde e-learnings
  3. Deel je kennis met andere zorgprofessionals tijdens de speciale thema bijeenkomsten

Nieuwsbrief ‘Wonderbaarlijk nieuws’

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws rondom onze wondzorgproducten en interessante content ontvangen? Schrijf je dan nu in voor onze tweemaandelijkse nieuwsbrief ‘Wonderbaarlijk nieuws’!

Deze nieuwsbrief staat boordevol interessante informatie over wondzorg. Nieuwsgierig? Meld je nu aan via 👉 vanheek.com/nieuwsbrief.

Nieuwsbrief aanmelden Van Heek Medical