De Hekura eenmalige nachtzak is voor patiënten die tijdens de nachturen urine verliezen. Ben je benieuwd of deze nachtzak iets geschikt is voor jouw patiënt? Of wil je even een opfrisser hoe je dit product inzet? Bekijk dan de instructievideo.

De urinezak is ook verkrijgbaar als eenmalige dagzak. De instructievideo voor de eenmalige dagzak vind je hier.

Vind je deze instructievideo interessant? Neem dan een kijkje bij de gratis e-learning over afvoerende continentiezorg en katheterisatie.

Hieronder lees je waar de instructievideo over gaat.



Hekura eenmalige nachtzakken gebruiksaanwijzing

  1. Was zorgvuldig je handen.
  2. Verwijder de groene beschermhuls van de connector. Zorg er altijd voor dat de kraan gesloten is.
  3. Koppel de urinezak aan de katheter of de beenzak van je patiënt. Doe dit totdat je de achterste ribbel bereikt. Ga hier niet overheen.
  4. Bevestig de urinezak met een bedhanger op de gewenste plek van je patiënt.
  5. Open de kraan om de urinezak te legen. Zorg altijd voor een knikvrije slang. Reinig na leging het uiteinde van de kraan.
    5a. Trekkraan: trek voorzichtig aan de kraan. Deze schuift dan ongeveer 0,5 tot 1 centimeter naar beneden. Schuif de trekkraan naar boven en druk stevig aan om de urinezak te sluiten.
    5b. Kruiskraan: schuif de kraan naar de andere kant. Voor het sluiten schuif je de kruiskraan terug totdat je een klik hoort.

Wil je meer weten of Hekura en de eenmalige nachtzak? Kijk dan op www.vanheek.com/producten/katheters-urineopvangzakken/